top of page

           Couperose vaatlaserbehandeling

​

Waarom een couperose vaatlaserbehandeling?

Wilt u uw couperose laten verminderen? Een laserbehandeling bij couperose is de meest geschikte en efficiënte manier om couperose te verminderen, omdat er tot op de millimeter wordt bepaald welk gebied aangepakt moet worden. Met laser ontstaat er een mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen. Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt zoals de vaatjes. Hierbij wordt de omringende huid niet beschadigd. De meest effectieve manier om couperose te behandelen is door een vaatlaser te gebruiken. Het laserlicht absorbeert in hemoglobine in de vaten. Door de energie wordt dit dusdanig verwarmd, zodat de vaten aan elkaar gaan plakken. Het natuurlijke genezingsproces zorgt ervoor dat de vaten verwijderd worden in het lichaam en de roodheid verdwijnt.

​

Voor de couperose vaatlaserbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen. Een uur van te voren te verdoven met een emla creme (verkrijgbaar via de huisarts) en paracetemol in te nemen. 

​

Tijdens de couperose behandeling

De laserbehandeling van couperose kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Dit is niet bij iedereen het geval.

​

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen en de tijd tussen de behandelingen hangt af waarvoor u behandeld moet worden. Soms is met een tot twee behandelingen een goed resultaat te bereiken. Bij couperose (rosacea)  zijn vaak drie tot vier behandelingen nodig. 

​

Bijwerkingen die na uren tot dagen ontstaan:

  • Rode en blauwe verkleuring komt veel voor. Deze verdwijnt meestal vanzelf na enkele dagen tot weken.

  • Dik worden (zwelling) van de huid. Ook dit verdwijnt vanzelf na enkele dagen.

  • Fijne korstjes komen veel voor. Deze verdwijnen vanzelf na enkele dagen tot twee weken.

  • Witte vlekken (pigment wordt minder) kunnen na alle soorten laserbehandelingen ontstaan. Witte vlekken komen vooral voor bij personen met een donkere kleur huid of een huid die door de zon bruin geworden is.

  • Donkere vlekken kunnen na alle soorten laserbehandelingen ontstaan. Ook deze komen vooral voor bij mensen met een donkere huid. Na enkele maanden tot een jaar verdwijnen de witte en donkere vlekken meestal.

  • Na de behandeling kan de couperose roder worden. Het lichaam ruimt dit vanzelf op. Na gemiddeld 4 a 6 maanden. 

  • Wonden en littekens zijn zeldzaam.

Wat kunt u zelf nog doen?

  • Bij heftige zwelling kunt u de huid koelen met ‘coldpacks’ in een washandje

  • Blootstelling aan zonlicht verhoogt de kans op bijwerkingen. Het is belangrijk dat u uw huid goed beschermt tegen de zon. Dit kunt u het best doen met kleding en/of een zonnebrandcrème (ook wel: antizonnebrandcrème of zonnemelk) met een hoge beschermingsfactor (SPF 30 of 50). Vanaf 6 weken voor de behandeling tot 12 weken na de behandeling (afhankelijk van type laser en huidskleur) zal de huid goed beschermd moeten zijn  Make-up, camouflagecrème, zonnebrandcrème en cosmetica mag u pas gebruiken als korstjes of wondjes genezen zijn

  • De huid goed verzorgen met een hydraterende dagcrème

  • De huid niet camoufleren zolang er korstjes of wondjes aanwezig zijn

  • Vermijd overmatige hitte (sauna, infrarood, heet bad/douche) tenminste 48 uur voor én na iedere behandeling

  • Wij kunnen niet behandelen bij ontstekingen. Wanneer bijvoorbeeld acne actief is kan er niet behandeld worden.

​

​

roodheid250x250.png
roodheid250x250.png
bottom of page